Marinované slanečky po estonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 101 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 568.7 mg
- Vláknina 14951.8 mg
- Vitamín A 14951.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.
-
2
Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.
-
3
Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.