Marinované slanečky po estonsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Voda pitná
  • 4 ks Slaneček
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 568.7 mg
  • Vláknina 14951.8 mg
  • Vitamín A 14951.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.

  • 2

    Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.

  • 3

    Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.

Komentáře k receptu