Slanečkové věžičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 186 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 60.5 mg
- Draslík 627.1 mg
- Vláknina 12046.5 mg
- Vitamín A 12046.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Oloupeme a uvaříme velké brambory a mrkve, vařené brambory nakrájíme na kostky a mrkev na silnější plátky. Na kostky pak nakrájíme připravené slanečky a oloupaná, jádřinců zbavená jablka a malé cibule na kolečka.
-
3
Na kostku bramboru postupně klademe mrkev, slanečka, jablko a kolečko cibule a spíchneme párátkem. Podáváme jako chuťovku polité zakysanou smetanou smíchanou s nasekaným koprem.