Chlebový nákyp s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 160 g Chléb toastový
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 15 g Skořice mletá
  • 150 g Jablka
  • 90 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr třtinový
  • 80 g Marmeláda rybízová
  • 40 g Pomerančová kůra
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 220.4 mg
  • Draslík 238.7 mg
  • Vláknina 11287.5 mg
  • Vitamín A 11287.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky toastového chleba namažeme máslem a marmeládou, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Třetinu krajíčků vyskládáme na dno tukem vymazané dortové formy, posypeme polovinou skořice, strouhané kůry, moučkového cukru, jablek, rozinek, zakryjeme druhou třetinou namazaných krajíčků chleba, posypeme zbylými rozinkami, skořicí, cukrem, jablky, kůrou a navrch položíme poslední třetinu krajíčků chleba. Povrch posypeme třtinovým cukrem, vejce rozšleháme v mléce a celý nákyp zalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.

  • 3

    Upečený nákyp necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu