Hruškový dezert s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 120 g Džem meruňkový
  • 100 g Mandle
  • 60 ml Víno bílé
  • 4 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 347.6 mg
  • Vláknina 15466.5 mg
  • Vitamín A 15466.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme pomerančovou šťávou. Mandle nasekáme najemno. Meruňkový džem smícháme s vínem, cukrem a mandlemi.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme máslem (20 g), vyložíme v jedné vrstvě plátky hrušek, posypeme mandlovou směsí, poklademe zbývajícím máslem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu