Mozzarella s bylinkovou zálivkou
Suroviny
- 200 g Salát hlávkový
- 600 g Mozzarella
- 150 g Rajčata sušená sterilovaná
- 100 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 52 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 650.3 mg
- Vláknina 4873.3 mg
- Vitamín A 4873.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté bylinky nasekáme najemno, česnek rozdrtíme, listy salátu opláchneme a necháme okapat. Sýr vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
-
2
Do mixeru vložíme bylinky, česnek, ocet, kapary, naložená rajčata i s olejem, pepř a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka.
-
3
Na mísu rozložíme listy salátu, poklademe sýrem, přelijeme zálivkou a hned podáváme.