Rýžový salát s fenyklem a hroznem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 100 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 250 g Okurka salátová
  • 100 g Rýže dlouhozrnná
  • 40 g Hrozinky
  • 425 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 809.8 mg
  • Vláknina 11815.2 mg
  • Vitamín A 11815.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme ve slané vodě zhruba 20 minut, až se voda vsákne. Omytý fenykl nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat a rozpůlíme (semínka odstraníme). Okurku opláchneme a nakrájíme na nudličky, ořechy nasekáme nahrubo, bylinky nasekáme najemno.

  • 2

    Na zálivku promícháme šťávu z pomeranče s bylinkami, octem, olejem, solí a pepřem.

  • 3

    V míse promícháme vychladlou rýži s okurkou, fenyklem, cibulkami, hroznem, ořechy, hrozinkami a pomerančovou kůrou. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu