Rýžový salát s fenyklem a hroznem
Suroviny
- 150 g Hroznové víno
- 60 g Ořechy vlašské
- 100 g Rýže neloupaná (Natural)
- 250 g Fenykl sladký - hlíza
- 250 g Okurka salátová
- 100 g Rýže dlouhozrnná
- 40 g Hrozinky
- 425 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 7 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 86 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 809.8 mg
- Vláknina 11815.2 mg
- Vitamín A 11815.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme ve slané vodě zhruba 20 minut, až se voda vsákne. Omytý fenykl nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat a rozpůlíme (semínka odstraníme). Okurku opláchneme a nakrájíme na nudličky, ořechy nasekáme nahrubo, bylinky nasekáme najemno.
-
2
Na zálivku promícháme šťávu z pomeranče s bylinkami, octem, olejem, solí a pepřem.
-
3
V míse promícháme vychladlou rýži s okurkou, fenyklem, cibulkami, hroznem, ořechy, hrozinkami a pomerančovou kůrou. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.