Ovocný letní nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 7 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 380.7 mg
- Vláknina 20873.3 mg
- Vitamín A 20873.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formy na pudinky vymažeme rostlinným tukem, z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a polovinu střídky položíme na dno forem. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a svaříme, přisypeme omyté ovoce a povaříme pár minut doměkka. Ovoce i s vodou nalijeme do forem, zakryjeme druhou polovinou chlebové střídky, zatížíme malými talířky a dáme do lednice vychladit.
-
2
Asi po třech hodinách nákypy překlopíme na talířky a podáváme.