Ovocný letní nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Tuk rostlinný
  • 170 g Cukr krupice
  • 220 g Jahody zahradní
  • 500 g Maliny
  • 170 g Rybíz červený
  • 170 g Ostružiny
  • 200 g Chléb toastový
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.7 mg
  • Vláknina 20873.3 mg
  • Vitamín A 20873.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formy na pudinky vymažeme rostlinným tukem, z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a polovinu střídky položíme na dno forem. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a svaříme, přisypeme omyté ovoce a povaříme pár minut doměkka. Ovoce i s vodou nalijeme do forem, zakryjeme druhou polovinou chlebové střídky, zatížíme malými talířky a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Asi po třech hodinách nákypy překlopíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu