Čokoládové bábovičky s ořechy
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 40 g Ořechy vlašské
- 130 g Cukr krupice
- 370 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Poleva čokoládová
- 30 g Cukr moučkový
- 60 g Olej slunečnicový
- 200 g Směs Promix forte
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 špetka Sůl
- 2 dl Mléko polotučné
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 150.9 mg
- Vláknina 2525.6 mg
- Vitamín A 2525.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky dáme do misky, spolu s půlkou cukruého šlehání postupně přiléváme olej, nakonec přidáme mléko. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Bílky a zbylý cukr vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, pomleté ořechy, promícháme. Bílkovou hmotu smícháme dohromady se žloutkovou a zlehka ještě jednou promícháme.
-
2
Formičky na malé bábovičky vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 25 - 30 minut. Upečené necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
-
3
Bábovičky pokládáme na jednotlivé dezertní talířky, střed vyplníme drobně nakrájeným kompotovým ovocem a posypeme moučkovým cukrem. Nakonec každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.