Kolečka se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 200 g Med včelí
  • 100 g Cukr skořicový
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 173.5 mg
  • Vláknina 3079 mg
  • Vitamín A 3079 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo spolu s cukrem a medem v kastrůlku na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. /Nemůžeme vařit, jen zahřívat./ Stáhneme ze sporáku, přidáme citrónovou šťávu, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Ze surovin vypracujeme těsto, které odložíme na 30 minut do lednice.

  • 2

    Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vychladlé těsto, které rozválíme na velký plát silný 4-5 mm. Vykrajovací formičkou nebo skleničkou o průměru 5-6 cm vykrajujeme kolečka. Naskládáme je vedle sebe, po celé ploše suchého plechu.

  • 3

    Potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupňové teplotě 15 minut.

  • 4

    Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Ještě teplá kolečka celá potřeme teplým medem, obalíme ve skořicovém cukru a necháme volně úplně vychladnout.

Komentáře k receptu