Žloutkový krém s Marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 100 ml Víno Marsala
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 1048.2 mg
  • Draslík 134.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky vložíme žloutky, přidáme jedno vejce, cukr, misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud se nevytvoří pěna. Postupně pomalu přiléváme Marsalu a stále šleháme, až vznikne jednolitý krém. Nalijeme ho do pohárků, dáme do lednice vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu