Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 180 g Cukr krupice
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 250 g Mouka polohrubá
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 60 g Kokos - mletý (Kopra)
- 40 g Hera
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Čokoláda 70% kakao
- 60 g Hera
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 54 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 132.6 mg
- Draslík 253.1 mg
- Vláknina 8774 mg
- Vitamín A 8774 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Volně změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a ještě chvilku třeme. Přimícháme tvaroh, prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kokos a ještě promícháme.
-
2
Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané velikonoční formy beránka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečeného beránka necháme mírně vychladnout v pečicí formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
-
3
Na menší kousky nalámanou čokoládu vložíme do vhodné nádoby, kterou umístíme nad horkou vodní lázeň. Přidáme Heru a za stálého míchání čokoládu s Herou rozpustíme na hladkou lesklou hmotu. Necháme mírně vychladnout a potřeme celého beránka. Vložíme do lednice, kde necháme čokoládu ztuhnout.