Pečené sardinky v pikantní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 64.5 mg
  • Vláknina 1323 mg
  • Vitamín A 1323 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteř, odřízneme hlavy, všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme. Sardinky osolíme, podle chuti posypeme pepřem a obalíme v hladké mouce. V pekáčku rozpálíme olej s máslem, sardinky vložíme do rozehřátého omastku a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Po 5 - 7 minutách sardinky obrátíme a pečeme do zlatova. Poté je vyjmeme z omastku a odložíme na papírovou utěrku okapat.

  • 2

    Do větší sklenice (nebo mísy) vložíme upečené sardinky, necháme vychladnout. V misce rozmícháme 0,5 dl vody se 100 gramy cukru a 2 dl octa. Přidáme celý bílý pepř a nové koření. Očištěnou cibuli pokrájíme na plátky, omyjeme kopr a nakrájenou zeleninu promícháme se sardinkami. Poté je zalijeme marinádou a necháme marinovat v chladničce 4 - 5 hodin.

Komentáře k receptu