Pečené sardinky v pikantní marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 30 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 64.5 mg
- Vláknina 1323 mg
- Vitamín A 1323 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteř, odřízneme hlavy, všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme. Sardinky osolíme, podle chuti posypeme pepřem a obalíme v hladké mouce. V pekáčku rozpálíme olej s máslem, sardinky vložíme do rozehřátého omastku a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Po 5 - 7 minutách sardinky obrátíme a pečeme do zlatova. Poté je vyjmeme z omastku a odložíme na papírovou utěrku okapat.
-
2
Do větší sklenice (nebo mísy) vložíme upečené sardinky, necháme vychladnout. V misce rozmícháme 0,5 dl vody se 100 gramy cukru a 2 dl octa. Přidáme celý bílý pepř a nové koření. Očištěnou cibuli pokrájíme na plátky, omyjeme kopr a nakrájenou zeleninu promícháme se sardinkami. Poté je zalijeme marinádou a necháme marinovat v chladničce 4 - 5 hodin.