Medový koláč s celozrnné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Med včelí
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Mouka kukuřičná
  • 200 g Džem meruňkový
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Hera
  • 40 g Cukr moučkový
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 30 mg
  • Vláknina 1238 mg
  • Vitamín A 1238 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr, vložíme med a vyšleháme na hladkou pěnu. Poté do pěny přimícháme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku a přilijeme olej. Vše dohromady promícháme.

  • 2

    Plech vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 160°C 45-50 minut. Upečený koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, korpus podélně rozřízneme, spodní díl potřeme džemem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nakonec nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.

Komentáře k receptu