Jablkový moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Jablka
  • 80 g Cukr krystal
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 85 g Cukr krupice
  • 150 g Samokypřicí mouka
  • 30 g Mandle plátky
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 91.4 mg
  • Vláknina 3052.5 mg
  • Vitamín A 3052.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy nasypeme krystalový cukr, přidáme rozinky a jablka, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

  • 2

    Pekáček vymažeme tukem a na dno rovnoměrně rozprostřeme jablkovou směs. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme krupicový cukr a utřeme. Přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Opatrně postupně přimícháme mouku, přilijeme mléko a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku na jablkovou směs. Povrch posypeme mandlovými lupínky, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut.

  • 3

    Moučník necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu