Jablkový moučník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 14 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 91.4 mg
- Vláknina 3052.5 mg
- Vitamín A 3052.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy nasypeme krystalový cukr, přidáme rozinky a jablka, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
-
2
Pekáček vymažeme tukem a na dno rovnoměrně rozprostřeme jablkovou směs. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme krupicový cukr a utřeme. Přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Opatrně postupně přimícháme mouku, přilijeme mléko a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku na jablkovou směs. Povrch posypeme mandlovými lupínky, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut.
-
3
Moučník necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.