Vídeňský ořechový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 107.7 mg
  • Vláknina 10056 mg
  • Vitamín A 10056 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 272.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme pšeničnou mouku, sůl, cukr a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na základní chléb. Po zaznění signálu přihodíme rozpůlené vlašské ořechy a necháme péct.

Komentáře k receptu