Rozmarýnové placičky s citronovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krystal
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 4569 mg
  • Vitamín A 4569 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava na pečení: Asi 2 pečící plechy vymažeme 1 lžící másla, na pomoučení válu si připravíme asi 4 lžíce mouky, troubu předehřejeme na 180°C.

  • 2

    Těsto: Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. V hlubší míse utřeme 9/10 množství cukru s máslem do pěny,(zbytek cukru necháme na zvěrečné posypání). Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z 1 citronu, žloutek a nasekanou rozmarýnu. Hmotu důkladně promícháme, potom přidáme mouku a prohnětením získáme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.

  • 3

    Na pomoučeném válu vyválíme tenký plát těsta, ze kterého vykrájíme

  • 4

    asi 25 kusů. Vykrájené tvary rozložíme na plechy tak, aby se nedotýkaly a potřeme je rozšlehaným bílkem. Sušenky pak pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě dozlatova. Upečené kousky posypeme zbytkem cukru a necháme úplně vychladnout na děrované podložce. Pečivo servírujeme jako pohoštění.

Komentáře k receptu