Severoafrický chléb
Suroviny
- 25 g Chlebový kvásek
- 5 g Sůl
- 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 50 g Mouka pšeničná - Semolina
- 2 g Skořice mletá
- 2 g Muškátový oříšek
- 2 g Pepř bílý
- 20 g Mrkev kořen
- 20 g Česnek
- 20 g Pažitka
- 500 ml Voda pitná
- 60 ml Olej olivový
- 20 ml Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 20 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 27.9 mg
- Vláknina 1771.3 mg
- Vitamín A 1771.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme semolinovou a tmavou mouku, sůl, koření, strouhanou mrkev a česnek, vmícháme chlebový kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu přisypeme nasekanou pažitku a necháme péct.