Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 41 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 49.3 mg
- Draslík 236.7 mg
- Vláknina 89773.3 mg
- Vitamín A 89773.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 156.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.
-
2
Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.
-
3
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.
-
4
Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.