Čokoládové lanýžky v bílé polevě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 90 g Cukr krupice
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 300 g Čokoláda mléčná
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Poleva čokoládová
  • 150 g Poleva čokoládová bílá
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 117.7 mg
  • Vláknina 1996.7 mg
  • Vitamín A 1996.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  • 2

    Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.

  • 3

    Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.

Komentáře k receptu