Čokoládové mandle s marcipánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mandle
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 91.2 mg
  • Vláknina 2620 mg
  • Vitamín A 2620 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme vroucí vodou, necháme je půl minuty namočené a ihned je přelijeme studenou vodou. Mandle sloupneme dáme na plech, vložíme do nahřáté trouby.

  • 2

    Pečeme při 180°C dozlatova a necháme vychladnout. Marcipán nakrájíme na přiměřeně velké kousky, do středu položíme mandli a zabalíme. Vytvarujeme úhledné kuličky, které necháme při pokojové teplotě zaschnout 20-30 minut.

  • 3

    V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, za stálého míchání ji necháme vychladnout. Mandlové kuličky obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku, kde necháme čokoládu ztuhnout.

  • 4

    Hotové mandlové kuličky pokládáme do papírových košíčků.

Komentáře k receptu