Čokoládové mandle s marcipánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 91.2 mg
- Vláknina 2620 mg
- Vitamín A 2620 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme vroucí vodou, necháme je půl minuty namočené a ihned je přelijeme studenou vodou. Mandle sloupneme dáme na plech, vložíme do nahřáté trouby.
-
2
Pečeme při 180°C dozlatova a necháme vychladnout. Marcipán nakrájíme na přiměřeně velké kousky, do středu položíme mandli a zabalíme. Vytvarujeme úhledné kuličky, které necháme při pokojové teplotě zaschnout 20-30 minut.
-
3
V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, za stálého míchání ji necháme vychladnout. Mandlové kuličky obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku, kde necháme čokoládu ztuhnout.
-
4
Hotové mandlové kuličky pokládáme do papírových košíčků.