Švédské jednoduché chuťovky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Chřest sterilovaný
  • 100 g Paštika francouzská
  • 4 ks Ředkvička
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 4 plátek Chléb slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 285.3 mg
  • Vláknina 5058.2 mg
  • Vitamín A 5058.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z plátků bílého a slunečnicového chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm.

  • 2

    Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Malé chlebíčky potřeme máslem.

  • 3

    Na jednu polovinu malých chlebíčků položíme tvrdý sýr (plátky), vykrojený do stejného tvaru a nakrájené ředkvičky.

  • 4

    Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně ho pokrájíme. Sterilovaný chřest scedíme z nálevu a odkrojíme hlavičky (2-3 cm).

  • 5

    Na druhou polovinu chlebíčků poklademe tenký plátek paštiky, hlavičky chřestu a posypeme koprem. Chuťovky dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu