Sladké pralinky
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
- 90 g Cukr moučkový
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Maizena - kukuřičný škrob
- 150 g Džem rybízový
- 300 g Smetana 33% (šlehačka)
- 50 g Cukr moučkový
- 20 g Ztužovač šlehačky
- 350 g Cukr moučkový
- 40 ml Voda pitná
- 2 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Potravinářská barva
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 29 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 140 g
- Cholesterol 436.2 mg
- Draslík 113.6 mg
- Vláknina 885.2 mg
- Vitamín A 885.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky s cukrem dáme do misky a vyšleháme na tuhý sníh. V jiné misce na hustou pěnu vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Sníh se žloutkovou pěnou smícháme dohromady a zlehka přimícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme kolečka, jako jsou kulaté dětské piškoty, na papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě 20 minut. Upečené piškoty necháme vychladnout a potom je opatrně nožem sloupneme z papíru.
-
2
Z vrchní části piškotu odřízneme špičku a otočíme piškoty vrchní částí dolů. Všechny otočené piškoty potřeme džemem. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou opět naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na piškoty vysoké kopečky.
-
3
Do misky dáme cukr, bílky, citrónovou šťávu, horkou vodu. Šleháme 10-15 minut na hustou a lesklou polevu. Do polevy namáčíme vysoké kopečky, které necháme v lednici zatuhnout. Do zbylé polevy dáme cukrářské barvivo a pomocí papírového kornoutku ozdobíme kopečky, které poklademe do papírových košíčků. Necháme v lednici zatuhnout.