Pikantní studené krůtí stehno
Suroviny
- 150 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Kapie
- 5 stroužek Česnek
- 0.5 kg Vepřové maso mleté
- 2 kg Krůtí stehna
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 33 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 614.3 mg
- Vláknina 470.3 mg
- Vitamín A 470.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí.
-
2
Mleté vepřové maso osolíme, smícháme s pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejci, kari, paprikou, pepřem a moukou. Směs dáme do ledničky.
-
3
2 větší krůtí stehna omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití, převážeme a zformujeme v úhlednou rolku. Osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme bez podlévání vodou v mírně rozehřáté troubě 2 hodiny.
-
4
Rolády necháme vychladnout, zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené proužky kapie.