Pomeranče v čokoládě.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 3 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 47.5 mg
- Vláknina 2469.2 mg
- Vitamín A 2469.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do širšího kastrůlku vsypeme cukr, přidáme med, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
2
Omyté pomeranče osušíme, nakrájíme na 1 cm široká kolečka, naskládáme do horké cukrové vody. Povaříme na mírném ohni 5 minut, poté stáhneme ze sporáku a necháme pomeranče v cukrové vodě po celou noc vychladnout.
-
3
Kolečka pomerančů vybereme z vody, naskládáme na mřížku a necháme dobře okapat. Naplněný rošt vložíme do teplé trouby, pod rošt položíme plech, při 60 - 70 stupňové teplotě s pootevřenými dvířky pomeranče sušíme 240 minut. Následně vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
-
4
Vychladlé pomeranče do půlky namočíme do rozpuštěné teplé čokolády v teflonové pánvi. Skládáme je opět na rošt, čokoládu necháme zatuhnout.