Pomeranče v čokoládě.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Pomeranče
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 47.5 mg
  • Vláknina 2469.2 mg
  • Vitamín A 2469.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do širšího kastrůlku vsypeme cukr, přidáme med, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 2

    Omyté pomeranče osušíme, nakrájíme na 1 cm široká kolečka, naskládáme do horké cukrové vody. Povaříme na mírném ohni 5 minut, poté stáhneme ze sporáku a necháme pomeranče v cukrové vodě po celou noc vychladnout.

  • 3

    Kolečka pomerančů vybereme z vody, naskládáme na mřížku a necháme dobře okapat. Naplněný rošt vložíme do teplé trouby, pod rošt položíme plech, při 60 - 70 stupňové teplotě s pootevřenými dvířky pomeranče sušíme 240 minut. Následně vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

  • 4

    Vychladlé pomeranče do půlky namočíme do rozpuštěné teplé čokolády v teflonové pánvi. Skládáme je opět na rošt, čokoládu necháme zatuhnout.

Komentáře k receptu