Krůtí závitky v rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 255.7 mg
- Draslík 320 mg
- Vláknina 1505.1 mg
- Vitamín A 1505.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a smícháme s jednou nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma vejci a moukou. Směs uložíme do ledničky.
-
2
Větší krůtí stehno omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití a převážeme.
-
3
Kosti, dvě překrojené cibule, bobkový list, česnek a vepřové kůže ve velkém kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, vložíme stehno, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen, na velmi mírném ohni uvaříme do měkka.
-
4
Stehno přendáme na mísu a necháme při pokojové teplotě vystydnout,
-
5
Polévku, ve které jsme maso vařili, přecedíme do menší nádoby. Je-li jí příliš mnoho, zredukujeme na potřebné množství (cca 0,5 l). Dáme vychladnout, potom uložíme do ledničky.
-
6
Vychladlé stehno zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, utáhneme a dáme do ledničky.
-
7
Druhý den stehno zbavíme nití, nakrájíme na plátky a srovnáme do mísy s rovným dnem (nebo do pekáče).
-
8
4 natvrdo uvařená vejce pokrájíme na kolečka, kterými ozdobíme plátky krůtí rolády.
-
9
Z vychlazené polévky sebereme případný tuk, trochu ji ohřejeme a vlažnou poté zalijeme maso s vejci. Dáme opět do ledničky ztuhnout. Další den rosol krájíme a podáváme.