Šlehačka s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 107.7 mg
- Vláknina 4250 mg
- Vitamín A 4250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu v kastrůlku povaříme s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem. Mírně vychladlou smetanu potom vložíme do lednice, kde ji necháme celou noc.
-
2
Jahody scedíme, necháme okapat. Odložíme si stranou 3 dl kompotové šťávy. Želatinu namočíme na 20 minut do studené vody. Odloženou kompotovou šťávu přivedeme k varu, přidáme nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání povaříme až do rozpuštění želatiny. Necháme mírně vychladnout. Potom želatinu rozlijeme do vysokých sklenic, ponoříme do ní jahody a necháme v lednici dobře zatuhnout.
-
3
Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Těsně před podáváním šlehačkou ozdobíme každý pohár.