Šlehačka s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 500 g Kompot jahodový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 107.7 mg
  • Vláknina 4250 mg
  • Vitamín A 4250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu v kastrůlku povaříme s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem. Mírně vychladlou smetanu potom vložíme do lednice, kde ji necháme celou noc.

  • 2

    Jahody scedíme, necháme okapat. Odložíme si stranou 3 dl kompotové šťávy. Želatinu namočíme na 20 minut do studené vody. Odloženou kompotovou šťávu přivedeme k varu, přidáme nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání povaříme až do rozpuštění želatiny. Necháme mírně vychladnout. Potom želatinu rozlijeme do vysokých sklenic, ponoříme do ní jahody a necháme v lednici dobře zatuhnout.

  • 3

    Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Těsně před podáváním šlehačkou ozdobíme každý pohár.

Komentáře k receptu