Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa
Suroviny
- 100 g Krůtí žaludky
- 150 g Játra krůtí
- 800 g Vepřová krkovička
- 150 g Sádlo škvařené
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 ks Krůta
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 155.9 mg
- Draslík 114.9 mg
- Vláknina 393 mg
- Vitamín A 393 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Půlku větší krůty očistíme a vykostíme, křídlo uřízneme. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu vepřového masa, krůtí játra a žaludek a oloupanou cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na střed vykostěné krůty, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
-
2
Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme trochu vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
-
3
Upečenou krůtí rolku zbavíme nití a nakrájíme na porce, které na talíři podlijeme šťávou.