Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Krůtí žaludky
  • 150 g Játra krůtí
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Krůta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 114.9 mg
  • Vláknina 393 mg
  • Vitamín A 393 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Půlku větší krůty očistíme a vykostíme, křídlo uřízneme. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu vepřového masa, krůtí játra a žaludek a oloupanou cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na střed vykostěné krůty, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.

  • 2

    Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme trochu vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

  • 3

    Upečenou krůtí rolku zbavíme nití a nakrájíme na porce, které na talíři podlijeme šťávou.

Komentáře k receptu