Dip po vietnamsku pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Chilli paprička sušená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 4 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Rybí omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 45 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 84 mg
  • Vláknina 2283.5 mg
  • Vitamín A 2283.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kuchyňského robotu vlijeme limetkovou šťávu, ocet, thajskou rybí omáčku, přidáme prolisované stroužky česneku, palmový cukr a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Asi 45 sekund mícháme robotem. Pokud se na omáčce vytvoří pěna, odstraníme ji.

  • 2

    Podáváme v mističkách jako dip.

Komentáře k receptu