Ananasový pohár s pařížskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr krupice
  • 300 g Kompot ananasový
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 150.6 mg
  • Vláknina 3070 mg
  • Vitamín A 3070 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.

  • 2

    Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.

  • 4

    Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře k receptu