Ananasový pohár s pařížskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 28 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 150.6 mg
- Vláknina 3070 mg
- Vitamín A 3070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.
-
2
Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.
-
4
Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.