Švédské oplatky z kysané smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 221.6 mg
  • Draslík 186.5 mg
  • Vláknina 2158.7 mg
  • Vitamín A 2158.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky, kysanou smetanu. Směs vyšleháme dohladka, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, poté zapracujeme sníh z bílků.

  • 2

    Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, naneseme těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).

Komentáře k receptu