Punč z červeného vína a citrusy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 0 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 267.7 mg
- Vláknina 3218.8 mg
- Vitamín A 3218.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme citron, pomeranč i mandarinky. Citrusy oloupeme, zbavíme všec bílých (hořkých) blanek. Dužiny nakrájíme na kostičky. Sladké hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Do skleněného džbánu nalijeme vychlazené červené víno (např. Rulandské modré), 3 lžíce Portského červeného vína, koňak, vychlazenou sodovku, osladíme podle chuti, přidáme rozkrájené ovoce a promícháme. Ovocný punč nalijeme do vysokých sklenic se slámkou a podáváme.