Punč z červeného vína a citrusy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Hroznové víno
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Mandarinky
  • 1 l Víno červené
  • 7 dl Sodovka
  • 0.5 dl Koňak
  • 3 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267.7 mg
  • Vláknina 3218.8 mg
  • Vitamín A 3218.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme citron, pomeranč i mandarinky. Citrusy oloupeme, zbavíme všec bílých (hořkých) blanek. Dužiny nakrájíme na kostičky. Sladké hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Do skleněného džbánu nalijeme vychlazené červené víno (např. Rulandské modré), 3 lžíce Portského červeného vína, koňak, vychlazenou sodovku, osladíme podle chuti, přidáme rozkrájené ovoce a promícháme. Ovocný punč nalijeme do vysokých sklenic se slámkou a podáváme.

Komentáře k receptu