Kandované citrónové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 240 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 2 ks Citrony
  • 5.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 21.8 mg
  • Vláknina 1348.6 mg
  • Vitamín A 1348.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.

  • 2

    Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.

Komentáře k receptu