Kandované citrónové plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 21.8 mg
- Vláknina 1348.6 mg
- Vitamín A 1348.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.
-
2
Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.