Exotické ovoce s banánovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 2 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1357.3 mg
- Vláknina 124226 mg
- Vitamín A 124226 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a naaranžujeme na půlku čtyř dezertních talířků.
-
2
Čerstvé fíky omyjeme, osušíme, pokrájíme na třetinky a úhledně naskládáme na druhou půlku talířků.
-
3
Omyté nektarinky osušíme, odstraníme pecky, rozkrájíme na třetinky a opět naaranžujeme na talířky. Vypeckované datle krájíme na jemné plátky, poskládáme také na talířky.
-
4
V kastrůlku povaříme šťávu z grepů a pomerančovou šťávu do zahoustnutí. Přimícháme med, mícháme na mírném ohni do rozpuštění a ihned stáhneme ze sporáku. Oloupané a na kousky pokrájené banány rozmixujeme, přidáme do vychladlé vařené hmoty. Vše dohromady rozšleháme a necháme ještě v lednici vychladnout.
-
5
Těsně před podáváním připravené ovoce na talířcích, přelijeme vychlazeným banánovým krémem. Krém každé porce pokapeme vaječným koňákem, ozdobíme mátou a podáváme.