Marinovaný úhoř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 800 g Úhoř říční
  • 200 g Olej rostlinný
  • 300 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 20 ks Bílá cibulka
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 182.3 mg
  • Vitamín A 182.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce, které krátce opékáme v rozpáleném oleji.

  • 2

    Vybereme je na ubrousek, necháme okapat, vložíme do jiné nádoby, osolíme, přidáme oloupané cibulky, přilijeme víno, ocet, vodu, přidáme bobkové listy a asi 20 minut vše dohromady vaříme na středním ohni.

  • 3

    Necháme vychladnout a uložíme do ledničky.

  • 4

    Druhý den porce úhoře vyjmeme z rosolu, urovnáme na mísu a zdobíme cibulkami a pokrájeným rosolem.

Komentáře k receptu