Marinovaný úhoř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 42 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 31.3 mg
- Vláknina 182.3 mg
- Vitamín A 182.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce, které krátce opékáme v rozpáleném oleji.
-
2
Vybereme je na ubrousek, necháme okapat, vložíme do jiné nádoby, osolíme, přidáme oloupané cibulky, přilijeme víno, ocet, vodu, přidáme bobkové listy a asi 20 minut vše dohromady vaříme na středním ohni.
-
3
Necháme vychladnout a uložíme do ledničky.
-
4
Druhý den porce úhoře vyjmeme z rosolu, urovnáme na mísu a zdobíme cibulkami a pokrájeným rosolem.