Salát z bylinek s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Řeřicha
  • 60 g Pampeliškové listy
  • 60 g Šťovík
  • 60 g Roketa
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 322.7 mg
  • Vláknina 2312.8 mg
  • Vitamín A 2312.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vložíme opatrně do vroucí vody v kastrůlku. Povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, vychladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V misce důkladně metlou prošleháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, citrónovou šťávu, Za stálého míchání přiléváme olej, podle vlastní chutě přisypeme cukr, ochutnáme a ještě jednou promícháme.

  • 3

    Řeřich, pampelišky, šťovík a roketu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na velikost soust. Naaranžujeme na jednotlivé talíře, anebo salátové misky. Každou porci ozdobíme kolečky vařeného vejce, posypeme oreganem, polijeme připravenou zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu