Salát z bylinek s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 322.7 mg
- Vláknina 2312.8 mg
- Vitamín A 2312.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vložíme opatrně do vroucí vody v kastrůlku. Povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, vychladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
V misce důkladně metlou prošleháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, citrónovou šťávu, Za stálého míchání přiléváme olej, podle vlastní chutě přisypeme cukr, ochutnáme a ještě jednou promícháme.
-
3
Řeřich, pampelišky, šťovík a roketu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na velikost soust. Naaranžujeme na jednotlivé talíře, anebo salátové misky. Každou porci ozdobíme kolečky vařeného vejce, posypeme oreganem, polijeme připravenou zálivkou a podáváme.