Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 375.2 mg
- Vláknina 2024.8 mg
- Vitamín A 2024.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
-
2
Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.