Bezlepkový chléb ze směsi Paleta
Suroviny
- 15 g Droždí
- 550 g Chlebová bezlepková směs
- 250 g Mouka pohanková
- 150 g Mouka kukuřičná
- 100 g Brambory vařené
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 6.5 dl Voda pitná
- 6.5 dl Voda pitná
- 6.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 4 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 163.1 mg
- Vláknina 2011.7 mg
- Vitamín A 2011.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme kvásek: do misky dáme 15 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
-
2
Do mísy nasypeme 550 g bezlepkové chlebové směsi Paleta, 250 g hladké pohankové mouky, 150 g kukuřičné mouky, 1 lžičku drceného kmínu, 1 nastrouhanou uvařenou bramboru a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 6.5 dl vlahé vody a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 50-60 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.
-
3
Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.