Cerální chléb se sušenými plody
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka pšeničná celozrnná
- 15 g Meruňky
- 15 g Švestky sušené
- 15 g Hrozinky
- 15 g Brusinky sušené
- 15 g Třešně sušené
- 15 g Ananas kandovaný
- 50 g Ovesné vločky
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 40 g Cukr krupice
- 350 ml Voda pitná
- 0.5 balení Droždí sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 27 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 74.1 mg
- Vláknina 12155.8 mg
- Vitamín A 12155.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme mouku, nakrájenou směs sušeného ovoce, cukr, sůl a ovesné vločky, promícháme. Přidáme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na základní chléb.