Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vodnice nakládaná
  • 1.5 ks Okurka salátová
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 392.2 mg
  • Vláknina 3168.8 mg
  • Vitamín A 3168.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládanou vodnici omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Okurku omyjeme, oloupeme slupku a rozkrájíme na kolečka, omytá rajčata krájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Zeleninu smícháme v misce, osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravíme zálivku: v misce smícháme citronovou šťávu a olivový olej, vzniklou zálivkou salát přelijeme.

Komentáře k receptu