Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 392.2 mg
- Vláknina 3168.8 mg
- Vitamín A 3168.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládanou vodnici omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Okurku omyjeme, oloupeme slupku a rozkrájíme na kolečka, omytá rajčata krájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Zeleninu smícháme v misce, osolíme a opepříme.
-
2
Připravíme zálivku: v misce smícháme citronovou šťávu a olivový olej, vzniklou zálivkou salát přelijeme.