Bezlepkové minibagetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 330 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 20 g Mouka pohanková
  • 12 g Droždí
  • 5 g Sůl
  • 40 g Med včelí
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3.5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 146.7 mg
  • Vitamín A 146.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, pohankovou mouku a spolu je promícháme.

  • 2

    Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 12 g kvasnic, přidáme špetku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.3 dl vlažné vody, 5 g soli, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, 40 g oleje, 40 g tekutého medu, těsto promícháme a poté důkladně uhněteme. Těsto musí být vláčné a hladké. Dáme ho na vál a vytvarujeme malé bochánky, které vložíme do forem na muffiny. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme přibližně 1 hodinu v teple vykynout.

  • 3

    Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme je vychlazené.

Komentáře k receptu