Bezlepkový chleba z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 17 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 151.5 mg
- Vláknina 800.8 mg
- Vitamín A 800.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, uděláme do ni důlek, do něj přilijeme 3 dl vlažné vody, do vody nasypeme 1/2 sáčku sušených kvasnic a rozdrobíme 22 g obyčejných kvasnic s 1 lžičkou cukru. K mouce přidáme 6 polévkových lžic slunečnicového oleje, 7 g soli a 3 lžíce slunečnicových semínek. Vše promícháme a směs vložíme do domácí pekárny. Po programu promísení pečeme v bezlepkovém režimu.
-
2
Abychom získali křupavou chlebovou kůrku, hned po upečení chleba vyjmeme z pekárny a necháme ho vychladnout na mřížce.