Bezlepkový chleba z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 22 g Droždí
  • 7 g Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Droždí sušené
  • 3 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 151.5 mg
  • Vláknina 800.8 mg
  • Vitamín A 800.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, uděláme do ni důlek, do něj přilijeme 3 dl vlažné vody, do vody nasypeme 1/2 sáčku sušených kvasnic a rozdrobíme 22 g obyčejných kvasnic s 1 lžičkou cukru. K mouce přidáme 6 polévkových lžic slunečnicového oleje, 7 g soli a 3 lžíce slunečnicových semínek. Vše promícháme a směs vložíme do domácí pekárny. Po programu promísení pečeme v bezlepkovém režimu.

  • 2

    Abychom získali křupavou chlebovou kůrku, hned po upečení chleba vyjmeme z pekárny a necháme ho vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu