Mrkev v octové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 230 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 14 mg
- Vláknina 6160 mg
- Vitamín A 6160 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do misky nalijeme ocet, přidáme cukr a špetku soli, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme mrkev, prolisovaný česnek, promícháme a necháme marinovat dvě hodiny.
-
2
Mrkev vyjmeme z marinády, necháme okapat a podáváme jako zeleninovou přílohu.