Vlkouš s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vlkouš obecný
  • 150 g Mušle slávky
  • 200 g Salát ledový
  • 400 ml Voda pitná
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 177 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 547.9 mg
  • Vláknina 9059.8 mg
  • Vitamín A 9059.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Celer pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Rybu nakrájíme na kousky. Mušle povaříme v teplé vodě, aby se nám otevřely. Poté z nich vyjmeme maso.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej, potom rybu a dvě minuty opékáme. Vyndáme a dáme stranou. Opět rozpálíme olej, přidáme všechnu zeleninu, prolisujeme navíc do pánve česnek a tři minuty opékáme. Nyní přidáme do pánve mušle a rybí kousky se šťávou z limetky. Vše ještě dochutíme solí s pepřem dle vlastní chuti. Minutu povaříme a dáme stranou.

  • 3

    Nasekáme si salát a smícháme ho se směsí z pánve. Nakonec už jen stačí vše rozdělit na talíře a vlažné podávat.

Komentáře k receptu