Zapečené chlebíčky se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Veka chlebíčková krájená
  • 30 g Cukr moučkový
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 120 g Švestky
  • 25 g Cukr vanilka
  • 6.98 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 274.8 mg
  • Draslík 200.1 mg
  • Vláknina 1680 mg
  • Vitamín A 1680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky rozkrojíme napůl, nasypeme do skleničky a zalijeme armaňakem. Do misky nalijeme smetanu, přidáme vejce, cukr a vyšleháme. Do jiné misky nalijeme mléko a rozmícháme v něm vanilkový cukr. Plátky veky namočíme ve vanilkovém mléce, vyskládáme na dno pekáčku vymazaného máslem, posypeme okapanými švestkami, vanilkové mléko promícháme s vyšlehanou smetanovou směsí a chlebíčky v pekáčku zalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu