Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1500 g Vepřová krkovička
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 g Husa domácí
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 204.6 mg
  • Draslík 375.6 mg
  • Vláknina 602.9 mg
  • Vitamín A 602.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.

  • 2

    Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.

  • 3

    Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.

  • 4

    Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.

Komentáře k receptu