Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 850 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 73 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 204.6 mg
- Draslík 375.6 mg
- Vláknina 602.9 mg
- Vitamín A 602.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.
-
2
Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.
-
3
Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.
-
4
Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.