Müsli s medem bez mléka
Suroviny
- 55 g Meruňky
- 55 g Pistácie
- 45 g Dýňová semínka
- 45 g Křížaly (sušená jablka)
- 85 g Mandle plátky
- 30 g Oříšky piniové
- 170 g Vločky ovesné
- 85 g Rozinky tmavé
- 30 g Rýže pufovaná
- 250 ml Sójový jogurt bílý
- 1 ks Banány
- 1 ks Pomeranče
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 39 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 632.5 mg
- Vláknina 20745 mg
- Vitamín A 20745 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
-
2
Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
-
3
Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
-
4
Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například pomerančem, banánem. Servírujeme se sójovým jogurtem.