Müsli s medem bez mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Meruňky
  • 55 g Pistácie
  • 45 g Dýňová semínka
  • 45 g Křížaly (sušená jablka)
  • 85 g Mandle plátky
  • 30 g Oříšky piniové
  • 170 g Vločky ovesné
  • 85 g Rozinky tmavé
  • 30 g Rýže pufovaná
  • 250 ml Sójový jogurt bílý
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 632.5 mg
  • Vláknina 20745 mg
  • Vitamín A 20745 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.

  • 2

    Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.

  • 3

    Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.

  • 4

    Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například pomerančem, banánem. Servírujeme se sójovým jogurtem.

Komentáře k receptu