Müsli s medem bezlepkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Jahody zahradní
  • 55 g Meruňky sušené
  • 45 g Ořechy lískové
  • 45 g Pistácie
  • 85 g Pohanka
  • 45 g Dýňová semínka
  • 45 g Křížaly (sušená jablka)
  • 30 g Mandle plátky
  • 45 g Oříšky piniové
  • 55 g Vločky ovesné
  • 85 g Rozinky tmavé
  • 170 g Vločky rýžové
  • 30 g Rýžové otruby
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Mandarinky
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 8.9 mg
  • Draslík 992.7 mg
  • Vláknina 23052.5 mg
  • Vitamín A 23052.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.

  • 2

    Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.

  • 3

    Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.

  • 4

    Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.

Komentáře k receptu