Müsli s medem bezlepkové
Suroviny
- 85 g Jahody zahradní
- 55 g Meruňky sušené
- 45 g Ořechy lískové
- 45 g Pistácie
- 85 g Pohanka
- 45 g Dýňová semínka
- 45 g Křížaly (sušená jablka)
- 30 g Mandle plátky
- 45 g Oříšky piniové
- 55 g Vločky ovesné
- 85 g Rozinky tmavé
- 170 g Vločky rýžové
- 30 g Rýžové otruby
- 250 ml Jogurt bílý
- 1 ks Mandarinky
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 42 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 8.9 mg
- Draslík 992.7 mg
- Vláknina 23052.5 mg
- Vitamín A 23052.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.
-
2
Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
-
3
Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
-
4
Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.