Pěna z bezinkového sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 26 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 252 mg
- Draslík 94.4 mg
- Vláknina 2.5 mg
- Vitamín A 2.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme bezinkový sirup, přidáme agar a zahřejeme, aby se agar rozpustil. Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a utřeme. Přilijeme sirup s agarem, zakysanou smetanu a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme s bezinkové směsi. Ze smetany vyšleháme šlehačku a také ji opatrně zamícháme do bezinkové směsi. Vzniklou pěnu nalijeme do mističek, a poté dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.