Skořicová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 28 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 431 mg
- Draslík 103.5 mg
- Vláknina 3221 mg
- Vitamín A 3221 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák.
-
2
Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.