Rýžový salát s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 134.2 mg
- Vláknina 974 mg
- Vitamín A 974 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky tuňáka v olivovém oleji slijeme, olej zachytíme do misky a smícháme z bezlepkovou hořčicí a solí. Sterilované malé cibulky a sterilovanou červenou kapii slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Kapary i papriku pokrájíme na menší kousky. Petrželku s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme a přidáme do mísy k oleji s hořčicí. Přidáme dušenou rýži, znovu promícháme a nakonec přidáme kousky tuňáka, které zlehka vmícháme do směsi. Salát podáváme vychlazený.